Berkley House front upper balcony sitting area with grill and tables finis A copy.jpg
Berkley House front night with new sky finis AB.jpg
Berkley House front upper balcony sitting area with grill and tables finis A copy.jpg

Berkley Top


Residential Design

SCROLL DOWN

Berkley Top


Residential Design

Berkley HouseCommercial Project

Walk into this clubhouse and enter a modern lodge--one with a super hip, fresh vibe. Dark wood floors makes it feel intimate, furniture groupings make you feel cozy, and a huge fireplace makes you feel welcome.

We wanted the whole space to feel like an invitation to come in, kick back and let go, and taking the space’s traditional bones, then adding modern, industrial design elements for contrast, was the way we made it happen.

Architectural elements greet you as soon as you enter: flagstone columns with wood corbels on the top, then, using the same architecture throughout, we created zones. Contrasting the traditional is the black wood floor—which we finished with a pigment that lets white peek through the dark grain, giving the whole environment a modern, unexpected feel. The beautiful muted grays and the wood of the architecture are contrasted with oriental rugs, and rich, dark blue velvety fabric that’s used to help transition to the space’s other areas.
berkley-clubhouse-lobby
berkley-clubhouse-fireplace
berkley-clubhouse-theater-room
That’s if you want to go to the other areas, because you may want to stop into the theater first. You feel its retro vibe immediately when seeing its door: custom designed with glass, and dark industrial metal. Once in the room, striped carpet and chandeliers bring the feel of another era, but four large screen TVs remind you that you’re right here in the present.
Berkley House front night with new sky finis AB.jpg

Berkley Middle


Residential Design

Berkley Middle


Residential Design

berkley-clubhouse-gym
berkley-clubhouse-fitness
If you’re not sidetracked by the theater, or the fitness center, or the clubhouse’s business center, you may decide to settle in around the fire. On your way over, it’s possible you’ll pause for a cappuccino at the custom designed coffee bar. In a former life, a blank wall defined this space; we saw a more exciting existence for it--so we made it a focal wall. Brick is the backdrop; we finished it with a white wash, and put sexy dark cabinets below. A grand cabinet of heavily distressed, white washed wood is above; we made sure its scale was large enough to be home for two TVs, and that its architecture felt like it was meant to be there.

Maybe it’s the game room you’ve set your sights on, so that’s where you’re headed--plus, your eye is being pulled there by a such a pretty color--lime green, and the game room’s where you see it-- all around the trim. But once there it’s something else that intrigues you: wallpaper composed of tiny newspaper clippings all pieced together, bits of words, different colors, it’s playful and whimsical and it’s a perfect fit for a playful room.

We like to push the design envelope, and the client likes to push it too; they’re up for anything, and we both agreed that here edgy is good, and edgier is better, especially when it results in a clubhouse designed to be used and enjoyed everyday…and it is.
berkley-clubhouse-bar
berkley-clubhouse-pool
berkley-clubhouse-game-room