Apex-079-ClubInt-sf (2).jpg
Apex-087-ClubInt-sf (2).jpg
Apex-079-ClubInt-sf (2).jpg

Apex Top


Residential Design

SCROLL DOWN

Apex Top


Residential Design

Apex on PrestonCommercial Project

Designing a beautiful interior that sits amongst a beautiful exterior makes us happy; using nature’s inspirations to create inspiring spaces drives us to our happiest distraction. This Louisville, KY clubhouse had it all: soft rolling hills, lush picturesque landscapes, vistas that make it clear why the Bluegrass State is so well loved.

When we envisioned a genteel look and a gracious, homey feel, we knew we wanted to create the kind of place where a whole family could come and escape, be comfortable and find comfort. That’s when a beautiful, sophisticated farmhouse came to mind, one that’s full of history and happiness, so we got to work.

Drawing from nature, we created our palette from what we saw all around us: the blues of the sky, greens of the valleys and soft tones of the earth. Fabric selections--organic and natural--reinforced our decision to look to nature for our inspiration, and our choice of rustic wood tones was a constant reminder that nature never disappoints. (And our injected pops of bright orange reminded us that fun surprises don’t disappoint either.)
apex-clubhouse-sitting-room
apex-clubhouse-fireplace
Apex-087-ClubInt-sf (2).jpg

Apex Middle


Donec eu est non lacus lacinia semper. Maecenas non leo laoreet, condimentum lorem nec, vulputate massa. Nulla eu pretium massa.

Apex Middle


Donec eu est non lacus lacinia semper. Maecenas non leo laoreet, condimentum lorem nec, vulputate massa. Nulla eu pretium massa.

As soon as you enter, you feel the palette calming you. The floor, with its warm tone, sets a quiet mood throughout the whole space, and the lowered ceiling entry feels inviting. Lingering there is possible (but not probable) because from the entry, a large stone double-sided fireplace lets you see into the other room beyond. It pulls you farther in, it intrigues you, and you want to see what’s happening behind there.

The club room reveals itself and lives up to expectations: its vaulted ceiling, with heavy timber barn beams that we designed, adds beauty as well as interest (especially when we paired with it with three large industrial, metal chandelier fixtures.) Three sets of patio doors open to the pool from the back of the clubhouse, but we didn’t want people to just walk through, we wanted them to feel like they were someplace so special and so very refined, so here we created a reclaimed wood floor pattern. The wooden squares, with an x-pattern that’s repeated throughout, lend themselves to the genteel feel we were going for.

The space provides something for everyone: for those who want to come in and gather around the fireplace, for the others who want to pull a perfect cup of latte, for the many who come in, sit down and watch whatever sport’s on the TV, and for the others who head over to fitness center for a long workout at the end of their day. And then there are those who just want to sink into a comfortable chair and watch clouds patterns skim across the sky—because seeing nature unfolding is a nice way to spend an afternoon (or morning, or early evening.)
apex-clubhouse-fireplace
apex-clubhouse-sitting-room
apex-clubhouse-entire-room